Kunskapsbanken
Varför ska man ha en villaförsäkring?

Varför ska man ha en villaförsäkring?

11 april 2019

Bor du i villa och funderar på att teckna en villaförsäkring. Då behöver du inte fundera inte längre! Som villaägare är det självklara valet att teckna en villaförsäkring. Det finns många fördelar med att bo i hus. Det kan många villaägare hålla med om. Som villaägare har du större frihet att göra egna val och du behöver inte direkt anpassa dig till dina grannar. Som villaägare har du dessutom ofta tillgång till egen trädgård, som du dessutom har möjlighet att förändra. Men det är inte bara fördelar med att bo i hus. Du som är husägare är säkert medveten att det krävs hårt arbete och att det kan vara mycket kostsamt. Du får själv stå reparationer och andra kostnader om något skulle gå sönder. Därför är det viktigt att teckna en villaförsäkring.

Genom att teckna en villaförsäkring försäkrar du dig för skador på din villa och din tomtmark. Som husägare kan du råka ut för olika händelser, såsom brand, blixtnedslag eller översvämning och även om risken känns liten att det skulle drabba just dig är det tryggt för dig att veta att du kan undvika de enorma kostnader en olycka skulle medföra. Därför är det mycket viktigt att teckna villaförsäkring.

Villaförsäkring – ett komplement till hemförsäkring

Du som bor i villa behöver förutom en hemförsäkring dessutom teckna en villaförsäkring. En villaförsäkring är ett tillägg och täcker det som inte hemförsäkringen täcker. En hemförsäkring täcker alla saker som du äger, hyr eller lånar för privat användning. En hemförsäkring kan ge ersättning för dina saker om de blir stulna eller skadas. Det är alltså bara genom en villaförsäkring du kan försäkra dig för eventuella skador på ditt hus eller på din tomtmark. En villaförsäkring är din trygghet som villaägare. En villaförsäkring tecknar du dessutom i ett år i taget, vilket innebär att du därefter kan säga upp försäkringen, om du exempelvis säljer villan.